06.05.2013

Infoa tulevista elokuun Perunantuottajan Peltopäivistä

Perunantuottajan Peltopäivät Jepualla 21.8 ja Dagsmarkissa 22.8.2013

Perunantuottajan Peltopäivät esittäytyy tänä vuonna uudistuneena kahdella paikkakunnalla. Kummallakin paikkakunnalla on kaikkien Suomessa siemenperunaa myyvien yritysten koekentät. Ajankohta on otollinen lajikkeiden vertailuun, elokuun loppupuolella perunat ovat jo kerinneet kasvaa isoiksi.

Uudenkaarlepyyn Jepualla keskiviikkona 21.8 järjestettävä tilaisuus käsittää lajikekentän ja seminaarin. Aamupäivällä lajikekentän vierailun jälkeen iltapäivän ohjelmassa on Petlan ja ProAgrian järjestämä, teemaltaan markkinapainotteinen perunaseminaari jossa esiintyy mielenkiintoisia puhujia. Paikalla on myös peltokoneita nähtävillä.

Torstaina 22.8 Kristiinankaupungin Dagsmarkissa on esillä koneita sekä myös lajikekoekenttä. Nähtävillä peltotöissä nostokoneista ovat AVR, Dewulf, Grimme ja WM-Kartoffeltechnik. Nostonäytökset pyörivät koko päivän, lisäksi luvassa maanmuokkausnäytöksiä eri koneilla. Traktoreista on nähtävillä ainakin Valtra, Fendt ja John Deere. Konenäytösten viereisellä pellolla on nähtävissä sinapin murskausta ja tietoa sinapista perunan välikasvina, ja lähistöllä on uusi perunavarasto johon voi käydä tutustumassa.

Peltopäivät ovat kävijöille ilmaisia ja sisältävät ruokailun, tervetuloa


Lisätietoja tapahtumista antaa:

Juhani Rahko
Kehityspäällikkö, perunahanke
ProAgria Keskusten Liitto
c/o ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki
Puh. 043-8250103

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle